VI Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa już za nami, a w raz z nim do historii przeszły setki litrów przelanego piwa. Festiwal odbył się, tak jak w zeszłym roku, na Stadionie Miejskim w dniach 1-3 maja.
Tegoroczny Festiwal był, w porównaniu do tego z 2014 roku, większy powierzchniowo i bogatszy o nowe stoiska, w tym masę kramów i food trucków z jedzeniem. Do odwiedzenia było 58 stoisk z piwem, chętni do nauki mogli skorzystać z kursów sensorycznych lub pójść na pokazy warzenia piwa. W tym roku pojawiliśmy się na Festiwalu jedynie w piątek, ponieważ sobota i niedziela była dla nas wypełniona wieczorem panieńsko-kawalerskim 😉
Piliśmy Kwas Alfa z browaru Pinta oraz Czarny Kamaz z browaru Artezan, a parę piw wzięliśmy na wynos, aby podzielić się Wami wrażeniami z degustacji na spokojnie. Udało nam się cyknąć kilka fotek obrazujących Festiwal w ogóle i w szczególe, a wynik tej fotograficznej eskapady możecie zobaczyć poniżej.
ps. Piwo Kwas Alfa smakuje tak jak się nazywa. Jest kwaśne.
Ciekawe kto wykupił brakujące butelki?
Uiness – rlandzki browar